Η διαφορά μεταξύ του απλού cheesecake και της αμερικάνικης εκδοχής του είναι ότι περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο.
Πάμε να φτιάξουμε ένα που παντρεύει την Αμερική με την Ιταλία και με τις φράουλες που αποχαιρετούμε πια καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι. Και καλό μας μήνα!
Για τη βάση :
200 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα στο μούλτι
100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
50 γραμμ. καστανή ζάχαρη
Ενώνουμε τα τρία υλικά και τοποθετούμε σε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα (σούστα) πιέζοντας με ένα κουτάλι να γίνει συμπαγής η βάση μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει ( 30 λεπτά).
Για τη γέμιση :
1 κιλό τυρί κρέμα
125 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
6 αυγά
300 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 βανιλίνες
ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
100 ml λιμοντσέλο
150 γραμμ. φράουλες
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το ξύσμα, τις βανίλιες κι ένα – ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Ενσωματώνουμε το λιμοντσέλο και την κρέμα γάλακτος χτυπώντας για 2 λεπτά ακόμα.
Σημαντικό:περιμένουμε να ενσωματωθεί το κάθε υλικό στο μίγμα πριν ρίξουμε το επόμενο!
Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση και τοποθετούμε ακανόνιστα τις φράουλες κομμένες στη μέση.
Ρίχνουμε το μίγμα μας και τυλίγουμε τη φόρμα από κάτω με αλουμινόχαρτο.