ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

American cheesecake με λιμοντσέλο και φράουλες από την Κατερίνα Ανδριτσάκη

cheesecake
mm

Η διαφορά μεταξύ του απλού cheesecake και της αμερικάνικης εκδοχής του είναι ότι περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο.
Πάμε να φτιάξουμε ένα που παντρεύει την Αμερική με την Ιταλία και με τις φράουλες που αποχαιρετούμε πια καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι. Και καλό μας μήνα!

Για τη βάση :
200 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive τριμμένα στο μούλτι
100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
50 γραμμ. καστανή ζάχαρη
Ενώνουμε τα τρία υλικά και τοποθετούμε σε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα (σούστα) πιέζοντας με ένα κουτάλι να γίνει συμπαγής η βάση μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει ( 30 λεπτά).

Για τη γέμιση :
1 κιλό τυρί κρέμα
125 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
6 αυγά
300 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 βανιλίνες
ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
100 ml λιμοντσέλο
150 γραμμ. φράουλες

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το ξύσμα, τις βανίλιες κι ένα – ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Ενσωματώνουμε το λιμοντσέλο και την κρέμα γάλακτος χτυπώντας για 2 λεπτά ακόμα.
Σημαντικό:περιμένουμε να ενσωματωθεί το κάθε υλικό στο μίγμα πριν ρίξουμε το επόμενο!

Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση και τοποθετούμε ακανόνιστα τις φράουλες κομμένες στη μέση.
Ρίχνουμε το μίγμα μας και τυλίγουμε τη φόρμα από κάτω με αλουμινόχαρτο.

 

Τοποθετούμε σε μεγαλύτερο ταψί με ζεστό νερό (μπαιν μαρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα για 70 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει σε μισάνοιχτο φούρνο και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

 
Κατερίνα Ανδριτσάκη

About the author

mm

Katerina Andritsaki

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.